Den älskade ansiktsoljan - så många fördelar i så små droppar

Är det verkligen bra att ha olja i ansiktet?

Oh, Ja! För din hud finns det mängder av fantastiska fördelar med naturliga, högkvalitativa oljor. En högkvalitativ ansiktsolja kanske till och med är den viktigaste hudvårdsprodukten för en stressad hy.

Vad är ansiktsolja?

Begreppet ansiktsolja betyder nästan alltid en blandning av flera olika naturliga oljor, som har olika egenskaper och tillsammans ger en perfekt näringscocktail till huden. Ett fåtal ansiktsoljor innehåller endast en ingrediens, exempelvis nyponfröolja och morotsolja. Men dessa blir inte lika effektiva som en välkomponerad ansiktsolja som innehåller några flera, väl valda oljor. 

Ansiktsoljor är speciellt anpassade för att verka tillsammans med de oljor som naturligt finns i huden. Vår hy producerar själv oljor och lipider. Dessa bidrar till att förhindra uttorkning genom att hålla huden återfuktat och elastisk.

Ansiktsoljor är alltså framtagna för att hjälpa dina naturliga oljor hålla huden balanserad, och bidra med skydd mot yttre faktorer. Samtidigt kan ansiktsoljan också minska överflödig oljeproduktion, och på så vis minska acneutbrott. 

Eftersom att en välkomponerad ansiktsolja kan innehålla en rad växtbaserade och potenta oljor, är de potentiella fördelarna för din hud oändliga.

När ska man använda ansiktsolja?

Serum, essenser, fuktkräm, SPF ... och så vidare. Det behöver inte vara så komplicerat, för vår filosofi är att en stressfri hudvård alltid är att föredra. Och därför kan du, med hjälp av högkvalitativ ansiktsolja, strunta i att använda flera andra produkter. Mängden produkter som du använder dagligen kommer alltså att minska när du hittat en bra olja, samtidigt som din hud kommer att belöna dig med en otroligt skön känsla.



Att använda en ansiktsolja är enkelt, och du kan göra på flera olika sätt. Till exempel:

  1. Smörj in efter tvätt, före fuktkrämen

  2. Smörj in efter fuktkrämen för att “kapsla in” fukten och skapa en bra grund för eventuellt smink

  3. Blanda i ett par droppar olja i din fuktkräm och/eller foundation. Om du gillar CC eller BB creme funkar det också toppen!

  4. Skippa fuktkräm och nöj dig med oljan: för vissa hudtyper är en närande olja tillräckligt för att återfukta och reparera huden.



    Ansiktsoljor blir allt vanligare i hudvårdsrutiner, ofta med syftet att ge huden skydd mot yttre stressfaktorer, samt kapsla in fukt och lyster. Nu vill vi belysa vilka fördelar ansiktsoljan har för olika hudtyper, och hur du använder ansiktsoljan för optimala resultat.

Varför ska man använda ansiktsolja?

Även om ansiktsoljor främst är älskade för sina återfuktande egenskaper, vill vi klart och tydligt belysa att ansiktsolja faktiskt kan behandla dina hudproblem samtidigt som du får en strålande fin hy. Och alla hudtyper kan använda ansiktsolja!

Rena, outspädda och kallpressade oljor kan ha egenskaper som både verkar anti-ageing för happy-ageing och antibakteriellt samtidigt. Samma ansiktsolja kan alltså användas i livets alla stadier. Huden får näring, glöd och skydd



Här är de främsta fördelarna med en naturlig ansiktsolja:

#1: Hjälper till att hålla huden balanserad

När du hör orden "olja" och "hud" i samma mening, kanske det känns motstridigt. Speciellt om din hud någon gång varit fet eller acnebenägen. Det verkar kontraintuitivt att lägga till ytterligare olja i ansiktet, när de flesta av oss inte vill se glansiga ut i hyn. Men sanningen är att ansiktsoljor faktiskt hjälper till att balansera eventuell överflödig oljeproduktion. - Samtidigt är ansiktsolja skonsamt mot känslig hud.



#2: Kapslar in fukt och ger extra näring

Även om alla hudtyper kan ha stor nytta av ansiktsolja, kan det vara särskilt närande för torr hud.

När ansiktsolja appliceras före eller efter din vanliga dagkräm (eller nattkräm), skapar den ett fint lager som förseglar fukt. Förutom dessa inkapslande fördelar, kan ansiktsolja också skydda huden från skadliga fria radikaler - vilket innebär bättre återhämtning och läkning.

#3: Lyster och energi

Med åren producerar vår hud mindre naturliga oljor. En ansiktsolja tränger snabbt genom huden, vilket förhindrar vätskeförlust samtidigt som den håller huden fyllig. Antioxidanter ökar också kollagenproduktionen och stärker hudens elasticitet och boostar energi och lyster - ytterligare en förmån för happy ageing!

Huden kan också se glåmig ut om kroppen är uttorkad, eller bara allmänt trött och hängig. Oavsett orsaken kan en ansiktsolja hjälpa till att återställa fukt och bidra till en frisk hy som känns underbart mjuk, skön och återfuktad.

#4: Vid sminkning blir resultatet bättre

Den fjärde fördelen med att använda ansiktsolja, är att smink som foundation och puder ligger betydligt mycket snyggare på huden. Ansiktsoljan minskar risken att sminkprodukter lägger sig lite här och där i ansiktets fina linjer, även sminket runt ögonen. 

Den silkeslena, lyxiga känslan av ansiktsolja gör det till en fantastisk hudvårdsprodukt att applicera före din foundation. Om din hud är torr, flagnande eller irriterad kan det vara obehagligt att sminka sig. Ansiktsoljan gör det möjligt för dina sminkborstar att slätt glida över huden, vilket gör det mindre sannolikt att det bildas klumpar eller smular sig.



TIPS! Skippa primer och grunda med en hälsosam ansiktsolja. Du kan också blanda en droppe av din favoritolja i din foundation.



#5: Hjälper till att göra dina andra hudvårdsprodukter mer effektiva

När ansiktsoljor appliceras som det sista steget i din kvällsrutin (före eller efter fuktkrämen, du bestämmer vilket du gillar!), kan de fungera som en barriär för hudens yttre lager. Att applicera naturliga oljor på huden innan natten, får huden gott om tid att suga upp näringen över natten och ge skydd hela dagen.

Glöm inte bort att applicera ansiktsoljan i hela ansiktet, inklusive runt ögon, hals och dekolletage. 

Oavsett vilken hudtyp du har, är daglig användning av en ansiktsolja din väg mot en skönare, friskare, mjukare och klarare hud.

Nästa
Nästa

Mangosmör - ett mjukgörande smör med det där lilla extra härliga